FAQ

Verhuren

Je wil natuurlijk graag weten voor welke prijs jouw woning verhuurd kan worden. Daarvoor voeren we eerst een puntentelling uit om te bepalen of de woning in de vrije sector verhuurd mag worden. Indien dit het geval is sturen we een huurprijsadvies gebaseerd op het actuele aanbod van huurwoningen in jouw regio.

Benieuwd naar de mogelijke huurprijs van je woning?  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Bij een traditionele verhuurmakelaar betaal je doorgaans een courtage (bemiddelingsfee) ter hoogte van 1 x de maandhuur exclusief btw. Het is soms ook mogelijk dat dit bedrag wordt verrekend met een percentage dat wordt ingehouden op de door jou te ontvangen huur.

Uitgaande van een huurprijs van € 1.000,- per maand betaal je bij een traditionele verhuurmakelaar dus € 1.210,- incl. btw. Bij Orentus betaal je € 625,- incl. btw.

 

Je besparing:

585,-  

Je mag van ons de volledige dienstverlening verwachten die je bij een traditionele verhuurmakelaar ook krijgt, maar dan tegen veel lagere kosten. Het enige dat je zelf moet doen is het begeleiden van de bezichtigingen en de sleuteloverdracht. Wij begeleiden je gedurende het hele proces.
Orentus is een landelijke makelaar, we zijn dus in alle dorpen en steden van Nederland actief. We maken gebruik van een netwerk van aangesloten verhuurmakelaars voor de opname van jouw woning. Ons hoofdkantoor zit in Eindhoven.
Wij maken gebruik van een landelijk netwerk van professionele fotografen die jouw woning op aansprekende wijze in beeld kunnen brengen. De kosten hiervoor bedragen € 175,00 incl. btw.
Je betaald bij ons geen percentage maar een vast bedrag, omafhankelijk van de huurprijs of de looptijd van de huurovereenkomst. Bij traditionele makelaars weet je pas wat je moet betalen als de woning verhuurd is. Bij ons betaal je een vast bedrag vooraf zodat je precies weet waar je aan toe bent.
Wij zijn telefonisch bereikbaar (040 - 84 86 756) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 18.00 uur. Mailen mag natuurlijk altijd: info@orentus.nl